ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Προειδοποίηση ΡΩΣΙΑ προς ΗΠΑ: Μαζέψτε τους στενους σας συμμαχους(τουρκους) απο την συρια αμεσος...

Η Ρωσία εξαντλεί τα όρια της διπλωματίας, προκειμένου να προειδοποιήσει την Τουρκία να σταματήσει όσο είναι καιρός τις προκλητικές τις ενέργειες σε περιοχές που την ενδιαφέρουν άμεσα. Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα πλησιάζει η στιγμή που την διπλωματία θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά υπερόπλα, καθώς οι Τούρκοι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει.

Έτσι για μία ακόμα η Μόσχα, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vitaly Churkin απαίτησε από τις ΗΠΑ να επέμβουν, προκειμένου να διακόψουν την ροή των ισλαμιστών από την Τουρκία προς την Συρία. Η απαίτηση αυτή ήρθε σε απάντηση του αιτήματος των Αμερικανών προς την Ρωσία, έτσι ώστε η τελευταία να επηρεάσει την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Ειδικότερα, ο Vitaly κατέστησε σαφές πως άπαξ και οι ΗΠΑ θεωρούν, όπως ισχυρίζονται, την Τουρκία στενό τους σύμμαχο, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να εμποδίσουν την γείτονα από το να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Συρία.

«Είναι «στενοί σύμμαχοι» (ΗΠΑ και Τουρκία) και οφείλουν να εξασφαλίσουν ότι το τουρκικό έδαφος δεν θα χρησιμεύσει σαν πύλη εισόδου για ακόμα περισσότερους ισλαμιστές. Τον τελευταίο καιρό, παρατηρήθηκε ότι χιλιάδες ισλαμιστών πέρασαν από την Τουρκία στην Συρία, οι περισσότεροι απ’ αυτούς στο Χαλέπι», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Churkin.

prisonplanet.gr