ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.Δήλωση-βόμβα Γιλντιρίμ: «Θα κριθεί το μέλλον των εδαφών μας»

Στη Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι «η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την
τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο».
Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τέθηκαν τα όρια ης σύγχρονης Τουρκίας. Η Συνθήκη ειρήνης υπογράφτηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην Ακαδημία Πολιτικής του ΑΚΡ λίγα 24ωρα πριν το πραξικόπημα, ενώ είχε αποκαλύψει  ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, όπως είχε φανεί στον τύπο μετά από δημοσίευση χαρτών διαμελισμού της Τουρκίας από τους  New York Times.


Στους χάρτες αυτούς φαίνεται να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.
Όπως τόνισε «Από εδώ και στο εξής πρέπει να εξετάσουμε όλα από την αρχή. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα.Η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία που βγαίνουν στο φως της ημέρας μια σειρά λαθών που έχου  γίνει και η διαδικασία λήψης μέτρων αναφορικά με αυτά. Θα λάβουμε ριζικά μέτρα».