ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Στρατιά 50.000 Κούρδων προς τη Ράκκα υπό την κάλυψη της RuAF! - Κουρδική "γροθιά" στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας (vid)

ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Οι Κούρδοι του PYD, συμμάχων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της μάχης της απελευθέρωσης της Ράκκα που αποτελεί την "πρωτεύουσα" του λεγόμενου "Ισλαμικού Χαλιφάτου".   Ετσι, μετά την κεντρική χάνεται για τις δυνάμεις του ISIS και η ανατολική Συρία.   Στην Ράκκα ο νότιος διάδρομος είναι πλέον ανοιχτός και οι Κούρδοι του YPG βρίσκονται στα βόρεια της πόλης έχουν πλέον οπτική επαφή και έχουν συκγεντρώσει τις απαραίτητες δυνάμεις για να την εκπορθήσουν. Η ρωσική Αεροπορία (RuAF) βομβαρδίζει νυχθημερόν την "πρωτεύουσα" του ισλαμικού  τρομο-κράτους.   Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν, εκτός από αεροσκάφη υποστρατηγικής κρούσης Su-24 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 μάλλον προερχόμενα από το Ιράκ, αφού η απόσταση από τις ρωσικές βάσεις στην δυτική Συρία είναι μεγάλη.   Χθες και προχθές κτυπήθηκαν 35 στόχοι στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα και τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς αποφορούσαν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών που εξαϋλώθηκαν, στερώντας από το ISIS την δυνατότητα να αντιτάξει επί μακρόν αποτελεσματική άμυνα.   Επίσης κτυπήθηκαν και δύο κομβόι όπλων που έρχονταν από την Τουρκία.   Οπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σάλεχ Μουσλίμ: "Οι κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν επί του παρόντος να θέσουν υπό τον έλεγχό τους έναν διάδρομο μήκους 70 χιλιομέτρων που αποτελεί τη μοναδική δίοδο πρόσβασης των τρομοκρατών στην Τουρκία", εξήγησε.   Ο Μουσλίμ είπε ότι οι άνδρες του ISIS που αποχώρησαν από την Παλμύρα, μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του συριακού Στρατού, κατευθύνονται προς την Αζάζ μέσω Τουρκίας.    "Αυτός ο διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και της Ράκας πρέπει να κλείσει", υπογράμμισε.   Ζήτησε σε αυτή την σημαντική προώθηση των Κούρδων να συμμετάσχουν και οι αεροπορικές δυνάμεις του αμερικανοκίνητου συνασπισμού κατά του ISIS (ένας συναπσισμός  που τελικά η Ρωσική Ομοσπονδία με την αποτελεσματικότητα της δράσης της στην Συρία απέδειξε ότι πρόκειται περί ενός θλιβερού ανέκδοτου)   "Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS, η λεγόμενη αραβοκουρδική συμμαχία με πλειοψηφία Κούρδων και Άραβες κοσμικούς Σουνίτες) ετοιμάζονται μαζί με τον συνασπισμό να απελευθερώσουν τη Ράκα", είπε ο Μουσλίμ σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Παρίσι.   Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι αναγκαίο "οι Άραβες κάτοικοι της περιοχής της Ράκας" να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις προκειμένου όλοι μαζί να απελευθερώσουν την πόλη.    Σύμφωνα με τον Μουσλίμ οι Κούρδοι μαχητές, άνδρες και γυναίκες, ανέρχονται σε 40-50.000.   Οι επιθέσεις των Κούρδων στην Αζάζ βορείως του Χαλεπίου έχουν ξεκινήσει. Η Αζάζ θεωρείται βασική παράμετρος και για το Χαλέπι αλλά και για την Ράκκα καθώς από εκεί τροφοδοτούνται οι ισλαμιστές και των δύο πόλεων. Οι δυνάμεις του FSA περηφανεύονται μάλιστα ότι κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης του PYD με αμερικανικό αντιαρματικό ΤΟW. Άλλο ένα δείγμα ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα ποιους εξόπλισαν και ποιος είναι τι και τι ρόλο παίζει στην συριακή σύγκρουση.    
Στην Ράκκα είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι έχουν διεισδύσει και ένοπλοι Κούρδοι όπως και πράκτορες των συριακών μυστικών υπηρεσιών που σε συνεργασία με ομάδες εν υπνώσει του τοπικού πληθυσμού που μισούν την τυρανία του ISIS έχουν σκοτώσει δεκάδες ηγετικά στελέχη των ισλαμιστών προϊδεάζοντας για το τι πρόκειται να επακολουθήσει  στο άμεσο χρονικό διάστημα όπου θεωρείται βέβαιο ότι το "λάδι" του ISIS έχει πλέον "σωθεί".   Το μόνο που πραγματικά ενδιαφέρει ειναι πως θα γίνει η "μοιρασιά", πως θα γυρίσουν τα εκατομμύρια των προσφύγων και τι θα απομείνει στην "νέα" Συρία καθώς ως φαίνεται θα υπάρξει δημιουργία κρατικού μορφώματος στα εδάφη του "Κουρδιστάν" τουλάχιστον όπως ήταν το ιρακινό Κιρκούκ που και αυτό τείνει να να                      ανεξαρτητοποιηθεί από την Βαγδάτη. -