ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη «πλησίασαν» στα δύο μίλα το αεροσκάφος του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε εχθές μια επίσκεψη εργασίας στο Καλίνινγκραντ. Στη διαδρομή της πτήσης πάνω από τον διεθνή εναέριο χώρο  της Βαλτικής το υπουργικό αεροσκάφος ενώ  συνοδευόταν από ρωσικά μαχητικά Su-27  , νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter πλησίασαν επιδεικτικά πολύ κοντά σε απόσταση 2 μιλίων από αυτό , αναφέρει  ο ρωσικός τύπος.

Επί του παρόντος, το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού έχει προσγειωθεί στο Καλίνινγκραντ  ενώ  ο  υπουργός άμυνας , Σεργκέι Σοιγκού , δεν δήλωσε τίποτα για το  προβλεπόμενο ταξίδι.

Η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΑΜ  στην περιοχή του Καλίνινγκραντ είχε  χαρακτήρα εργασίας. Όπως αναφέρεται στο Υπουργείο Άμυνας, ο Στρατάρχης Σ.Σοιγκού  θα  επιθεωρήσει το ανακατασκευασμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chkalovsk κοντά στην πόλη του  Καλίνινγκραντ,  καθώς και το ή Ναυτικό Ινστιτούτο βαλτικής που φέρει το όνομα του Ναυάρχου Ουσάκωφ .
Ο Σοιγκού  δήλωσε πρόσφατα  για μια  «άνευ προηγουμένου» αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη,  λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενισχύει τα στρατεύματα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ καθώς και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Στρατιωτικής περιφέρειας.

«Ανάβει» και πάλι το θέμα της Ουκρανίας , ενώ το Καλίνινγκραντ αποτελεί « αγκάθι» στα μάτια των νατοϊκών αξιωματούχων. Υπενθυμίζεται ότι η δυτική   Στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας είναι επανδρωμένη με δύο πάνοπλες  στρατιές καθώς και μία αεροπορική στρατιά με 350 αεροσκάφη όλων των τύπων.

Σε άρθρο  στο pentapostagma.gr με τίτλο ( Ρωσία: Σε άμεσο κίνδυνο η Ευρώπη από τα σχέδια των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη), είχαμε τονίσει ότι η Ρωσία απειλεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια» , εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Η Ευρώπη ευρίσκεται κάτω από μια μεγάλη και λίαν επικίνδυνη οικονομική κρίση. Επίσης το μεταναστευτικό και η ισλαμική τρομοκρατία προκαλούν τριγμούς στο «οικοδόμημα» της ένωσης . Μέσα σε όλα αυτά μία στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία για τα «μάτια των ΗΠΑ», θα επιτάχυνε τις αρνητικές εξελίξεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.