ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δεν παμε καλα..Νατοϊκή δύναμη τριών «διαστάσεων»εναντι ρωσιας θα ελέγχει την Μαύρη Θάλασσα. Ρουμανία, Βουλγαρία, ΗΠΑ και Τουρκία Και οχι μονο!

Το Υπουργείο  Άμυνας της Ρουμανίας, ανακοίνωσε επίσημα την  δημιουργία  νατοϊκού στόλου της Μαύρης Θάλασσας από χώρες που έχουν το δικαίωμα ναυσιπλοΐας στην θάλασσα αυτή σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Mihnea MOTOC  τόνισε ότι μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμπληρώνει μεγάλη δύναμη Πεζοναυτών επιπέδου Ταξιαρχίας, ενώ  η δύναμη αυτή θα διαθέτει και αεροπορική δύναμη, έχοντας ως  στόχο την  αποτροπή επεισοδίων και περιστατικών από την ρωσική πλευρά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

«Πρόκειται για μια νατοϊκή δύναμη που θα αποτελείται από  χερσαίες , θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες θα αποτελούν μία ενιαία δύναμη αποτροπής   και θα είναι  στην ουσία η  φυσική επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας . Το σχέδιο αυτό θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ», είπε ο Ρουμάνος Υπουργός.

Θεωρητικά,  θα  προβλέπονται οι  αναγκαίες αναδιατάξεις στην Μαύρη Θάλασσα, με  την παρουσία ενός μόνιμου  πολεμικού στόλου.

Ναυτικές δυνάμεις από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία , καθώς και πλοία από τις  ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ιταλίας θα ενταχθούν στην δύναμη αυτή . Επίσης σύμφωνα με το ειδικό καθεστώς  του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία της  Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Το ΝΑΤΟ  μετά την επέμβαση της  Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα και ειδικά στην Κριμαία,  επεξεργάζεται  συνεχώς τακτικές ασκήσεις από δυνάμεις επιφανείας των  ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών μελών  του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του ρωσικού στόλου .




Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Συνθήκη του Μοντρέ , πολεμικό πλοίο  οποιαδήποτε χώρας που δεν ανήκει στην γεωγραφική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να παραμείνει σ ε αυτήν για περισσότερο από 21 ημέρες .

Η Πορτογαλία,  ο Καναδάς και οι  Ηνωμένες Πολιτείες συγκροτούν την νατοϊκή δύναμη  του Ατλαντικού, ενώ πολεμικά πλοία από  έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και  της Ιταλίας, συγκροτούν τον αποκαλούμενο στόλο της Μεσογείου για το  ΝΑΤΟ .

Η νατοϊκή «εισβολή» στο αγκυροβόλιο του ρωσικού στόλου στην Κριμαία με την  έντονη νατοϊκή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα , θα «στείλει» τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια τύπου yasen στην Κούβα κοντά στις αμερικανικές ακτές.

Η Κριμαία ενισχύεται από τους Ρώσους   με όλους τους τύπους πυραύλων , με τους επικίνδυνους από αυτούς να είναι οι  αντιπλοϊκοί  πύραυλοι BASTION με βεληνεκές 600 χλμ.