ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Το ΝΑΤΟ προκαλει αυξάνει την στρατιωτική βοήθεια προς Γεωργία και Μολδαβία


Το ΝΑΤΟ μετά  την ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Ουκρανίας, έχει προγραμματίσει την αύξηση της  στρατιωτικής βοήθειας προς τη Γεωργία και τη Μολδαβία, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Alexander Vershbow δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων BGNES ότι , «στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης  η διατήρηση της σταθερότητας για την Συμμαχία (ΝΑΤΟ) είναι  πολύ σημαντική. Λόγω της μεγάλης ρωσικής πίεσης χρειάζεται  την βοήθειά μας, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Μολδαβία και  είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε την υποστήριξή μας για την ενίσχυση της δική τους ασφάλεια».

Ο  Vershbow, τόνισε ότι το νέο αμυντικό δόγμα των μελών της Συμμαχίας θα ανακοινωθεί στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, κατονομάζοντας  λομως ως κύρια απειλή την  Ρωσίας , αλλά και άλλες παγκόσμιες απειλές ως τους κύριους κινδύνους του ΝΑΤΟ , εκφράζοντας παράλληλα την πολιτική της ενισχύσεως του περιορισμού αυτών των προκλήσεων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ , υπογράμμισε την  ρωσική επιθετικότητα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας  ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα της άμυνας.

Για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα και  να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των  χωρών συμμάχων , υπάρχει  ανάγκη να αυξηθεί το στρατιωτικό δυναμικό των ΗΠΑ στην Ευρώπη, δηλώνουν συνεχώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πρόσφατα ο Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Πτέραρχος  Fillip  Breedlove, μίλησε για τον έλεγχο της στρατιωτικής δύναμης της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ , τονίζοντας την ανάγκη να προστατευθούν οι χώρες της Βαλτικής,

Σε ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε  από το Πεντάγωνο, «ο στρατός των ΗΠΑ, με σκοπό να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους  συμμάχους από την  ολοένα και πιο επιθετική στάση της Ρωσίας, θα μετακινήσει τρεις  πλήρως εξοπλισμένες μηχανοκίνητες  ταξιαρχίες  του  στην Ανατολική Ευρώπη».

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αριθμός των στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα είναι πάντα κοντά στον αριθμό των  29 χιλιάδες. Πρόκειται για στρατεύματα των ΗΠΑ και των χωρών της Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας, Ρουμανίας που θα τοποθετηθούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Βουλγαρία και την Πολωνία.

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Andjey Duda ανακοίνωσε  ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί  μια μόνιμη βάση  του ΝΑΤΟ στην Πολωνία για την ασφάλεια της περιοχής από την ρωσική επιθετικότητα .

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι ενέργειες της Ρωσίας δείχνουν  τι μπορούμε να περιμένουμε από την ρωσική πολιτική. Έχω να πω με λύπη ότι δεν μπορεί να λάβουμε προς το παρόν κανένα θετικό σήμα. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε  ως άκρως απειλητική την  δήλωση του Μεντβέντεφ στο Μόναχο για την Ανατολική Ευρώπη , και βλέπουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς  ».

Όταν η συμμαχία μετακινεί χιλιάδες στρατιώτες και εξοπλισμό και δημιουργεί νέες νατοϊκές βάσεις, η Ρωσία θα «απαντήσει» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αυτή η στρατηγική περικύκλωση της ρωσικής ομοσπονδίας από όλες σχεδόν τις πλευρές, θα επιφέρει την «οργισμένη»  αντίδραση  της Μόσχας δημιουργώντας αναταραχή στην ήδη δοκιμαζόμενη Ευρώπη .