ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Β.Πούτιν: «Oι τουρκικές αρχές ή είναι ανίκανες ή συνεργάζονται με ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις»

Νέους «κεραυνούς» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα κατά την διάρκεια του φόρουμ ONF δήλωσε ότι η παρουσία ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Τουρκία καθιστά τον τουρισμό στην χώρα μη ασφαλή.

«Η επίσκεψη στα γνωστά εδώ και χρόνια στους Ρώσους, τουριστικά θέρετρα έχει γίνει πλέον δύσκολη και γι’ αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι τουρκικές αρχές που δυστυχώς είναι ανίκανες να ελέγξουν στα εδάφη τους την ροή μίας πληθώρας ένοπλων οργανώσεων από γειτονικές χώρες. Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ότι οι τουρκικές αρχές σχετίζονται με αυτές τις οργανώσεις», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «ο εγχώριος τουρισμός έχει απεριόριστες προοπτικές, αρκεί κανείς να δημιουργήσει τις συνθήκες».

Ο Β.Πούτιν ρωτήθηκε επίσης αν θα συμμετάσχει στην παρέλαση για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Νίκης και απάντησε θα προσπαθήσει να βρει τον χρόνο ώστε να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Είναι γνωστές οι θέσεις που έχει διατυπώσει τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, όσο και ο ίδιος ο Β.Πούτιν.

Η σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας μοιάζει αναπόφευκτη είτε σε Καύκασο είτε σε Μαύρη Θάλασσα…