ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ..απο Ρωσία προς ΗΠΑ εαν απο 25 Μαΐου δεν αποδεχτεί κοινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα αναλάβει μόνη της την υπόθεση.

Η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν από κοινού  αεροπορικές επιδρομές εναντίον των  ισλαμιστών   ανταρτών στην Συρία, συμπεριλαμβανομένης της οργανώσεως al-Nusra Front, που δεν τηρούν την κατάπαυση του πυρός, αρχή γενομένης από τις 25 Μαΐου, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Η δράση αυτή θα συντονίζεται σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση, τόνισε ο Shoigu σε εκπομπή του ρωσικού ΥΠΑΜ στην κρατική τηλεόραση στις 20 Μαΐου, προσθέτοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να εκτελεί αεροπορικές επιθέσεις μονομερώς.

Η Ουάσινγκτον έχει αρνηθεί συστηματικά να συμμετάσχει  σε οποιαδήποτε επιχείρηση που συντονίζεται με την συριακή κυβέρνηση, όπως  οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές οι οποίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ο Σεργκέι  Σοιγκού πρότεινε επίσης την διενέργεια κοινών  αεροπορικών  επιδρομών που στοχεύουν ειδικά  σε κονβόι τα οποία μεταφέρουν  όπλα και πυρομαχικά στην Συρία από την Τουρκία.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Άγκυρα ότι βοηθάει το Ισλαμικό Κράτος  (ISIL) με αποστολές  λαθραίου πετρελαίου  μέσω των συνόρων με την  Συρία , ενώ η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας  δήλωσε ότι οι προτεινόμενες κοινές αεροπορικές επιδρομές θα βοηθήσουν να αρθεί το αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση αυτών των μέτρων θα επιτρέψει την μετάβαση σε μια ειρηνική διαδικασία που πρέπει να επιτευχθεί σε ολόκληρο το έδαφος της Συρίας. Φυσικά, τα μέτρα αυτά θα  συντονίζονται  με την ηγεσία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας », είπε.

Ο ίδιος  πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες υλοποιούνται στην Ιορδανία και στην Γενεύη από τις  19 Μαΐου.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να ξεκινήσουμε  από  τις 25 Μαΐου μονομερείς  αεροπορικές επιθέσεις στις μονάδες των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων και παράνομων ένοπλων ομάδων που δεν έχουν προσχωρήσει στην κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο ίδιος.

Είτε δεχθούν ,  είτε δεν δεχθούν οι ΗΠΑ τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Κριμαία ζεσταίνουν ήδη τις μηχανές τους και είναι πανέτοιμα.