ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

(εικόνες βίντεο) Μεγάλες χερσαίες και αεροπορικές ασκήσεις ξεκινούν οι ΗΠΑ και στην Φινλανδία – Μεταστάθμευσαν 8 F-15C

Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή 185 Αμερικανών στρατιωτών και 2.300 Φινλανδών ξεκινούν  στην δυτική Φινλανδία, εν μέσω μακροχρόνιας διαμάχης σχετικά με την προσκόλληση της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα στην Φινλανδία μετασταθμεύουν έξι με οκτώs F-15C Eagle και 100 Αμερικανοί τεχνικοί από την αεροπορική εθνική φρουρά US Oregon Air National Guard.

Μεταξύ Φινλανδίας και ΗΠΑ θα ακολουθήσουν και αεροπορικές ασκήσεις που οργανώνονται από την Αεροπορική Διοίκηση Karelian Air Command στη Rissala, βρίσκεται Α.Φινλανδία μεταξύ των πόλεων Joensuu και Kuopio.

Η Mika Varvikko του Υπουργείου Άμυνας της Φινλανδίας τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και της χώρας της είναι στενή και θα παραμείνει πολύ στενή.

Σύμφωνα με το κρατικό φινλανδικό κανάλι Yle 2300 Φινλανδοί και 185 Αμερικανοί στρατιώτες, καθώς και χιλιάδες οχήματα, ανάμεσά τους και 20 τεθωρακισμένα Stryker ξεκινούν τις ασκήσεις κοντά στο φινλανδικό χωριό Niinisalo.

O αντισυνταγματάρχης Πέκα Πούρτονεν, που επιβλέπει την άσκηση, δήλωσε ότι οι ασκήσεις απλώς προσέφεραν στους δύο στρατούς την ευκαιρία να μάθουν ο ένας απ’ τον άλλον.

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο της παρουσίας στρατιωτών του ΝΑΤΟ στους δρόμους της Φινλανδίας.

Οι ασκήσεις έφεραν διχασμό στην Φινλανδία, η οποία διατηρεί την ουδετερότητά της παρά τις συνεχόμενες πιέσεις από τον ΝΑΤΟ με το πρόσχημα της απειλής από τα ανατολικά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της φινλανδικής κυβέρνησης, το 55% διαφωνεί με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, με μόλις το 22% να συμφωνεί.

Οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ σέρνουν την ανθρωπότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια καθώς έχουν ξεκινήσει ασκήσεις σε όλες τις Βαλτικές Δημοκρατίες ενώ απλώνουν ένα τεράστιο «δίχτυ» σε Βουλγαρία-Γεωργία-Ουκρανία.

Πιστοί στην στρατηγική της ανάσχεσης οι ΗΠΑ προσπαθούν να επενδύσουν με συμβατικά μέσα την στιγμή που το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας είναι…πυρηνικό!

Δείτε εικόνες