ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Τοποθετήθηκε ο πρώτος εβραϊκής καταγωγής αρχηγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας αναφέρει ο ισραηλινός τύπος


Η μεγαλύτερη αεροπορική πολεμική μηχανή στον κόσμο η USAF,  θα είναι σύντομα κάτω από την ηγεσία του εντολή εβραϊκής καταγωγής Πτεράρχου David L. Goldfein, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα israelnationalnews.com.

Την Τρίτη το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διορίστηκε ο Πτέραρχος  David L. Goldfein ως αρχηγός της  USAF στην θέση του Πτεράρχου Mark Welsh , ο οποίος θα  συνταξιοδοτηθεί τον Ιούλιο του 2016.

Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο ενεργητικό του ως πιλότος της  USAF,  ο Goldfein έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ τόσο ως πιλότος όσο και ως μάχιμος  αξιωματικός σε θέσεις διοίκησης  .

Ο Goldfein είναι ένας βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου το 1990-91, του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου  1998-1999 , και του πολέμου του  Αφγανιστάν. Πέταξε σε εκατοντάδες πολεμικές αποστολές τόσο με μαχητικά αεροσκάφη stealth F-117 όσο και με αεροσκάφη  F-16 .

Κατά την διάρκεια μιας αποστολής πάνω από την πρώην  Γιουγκοσλαβία το 1999,  ο Goldfein καταρρίφθηκε από την σερβική αεράμυνα . Παγιδευμένος πίσω από τις εχθρικές γραμμές, ο Goldfein επιβίωσε κρυφά ,  σε σερβικά  αγροκτήματα, γλυτώνοντας  από  τις σερβικές περιπόλους που τον αναζητούσαν επίμονα.

Με τις δυνάμεις του σερβικού στρατού να τον έχουν ζώσει από παντού , υλοποιήθηκε  άμεση αποστολή διάσωσης από παραπλέον αμερικανικό αεροπλανοφόρο,  η οποία στέφθηκε με επιτυχία  σώζοντας τον Goldfein, Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υποσμηναγό τότε  Goldfein χτυπήθηκε τουλάχιστον πέντε φορές από εχθρικά αντιαεροπορικά πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

«Εμείς ποτέ δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αύριο και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος που παραμονεύει εκεί έξω , για αυτό και εκπαιδευόμαστε σκληρά,» είπε ο Goldfein είπε στην ισπανική εφημερίδα  El Paso Times.

Η σταδιοδρομία του  Goldfein εντυπωσίασε και τον Πρόεδρο  της  Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, John McCain ο οποίος ενέκρινε  τον διορισμό του Goldfein  στην θέση του ΑΓΕΑ  .

«Έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και μια εξαιρετική φήμη», δήλωσε ο γερουσιαστής της Αριζόνα. «Από ό, τι έχω ακούσει, είναι αρκετά εντυπωσιακός.»

Για την οικογένεια  Goldfein, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει γίνει μέρος κομμάτι της οικογένειάς. Ο πατέρας του υπηρέτησε στην USAF, όπως έκανε και ο μεγαλύτερος αδελφός του , ο οποίος έφτασε στον βαθμό του Υποπτεράρχου . Σήμερα, μία από τις δύο κόρες του  Goldfein υπηρετεί επίσης στην USAF.

Ο Πτέραρχος  Goldfein όπως και ο ελληνικής καταγωγής Ναύαρχος  Τζωρτζ Σταυρίδης ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό και υπερασπίζονται μόνο τα συμφέροντα του. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισότερο.