ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τρείς χιλιάδες Σαλαφιστές στην Γάζα περιμένουν εντολή για να επιτεθούν στο Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων με την σημαία του ISIS όμως αυτήν την φορά.

Λόγω της απελπισμένης κατάστασης που επικρατεί  στην παλαιστινιακή κοινωνία, και η οποία συμβάλλει τα μέγιστα  στην ενίσχυση της ριζοσπαστικοποίησης των νέων και την προώθηση της ιδεολογίας του «ισλαμικού κράτους», περίπου 3.000 μαχητές εισήλθαν στις τάξεις των σαλαφιστικών ομάδων στην Γάζα, τονίζει πηγή στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  AFP, αναφερόμενη  στους ηγέτες των σαλαφιστών.

«Μερικές ομάδες χρησιμοποιούν το συμβολισμό της οργάνωσης του ISIS και υποστηρίζουν ότι αποδέχονται την ιδεολογία του, προκειμένου να προσελκύσουν στις τάξεις τους  εφήβους που έχουν χάσει κάθε ελπίδα»,  είπε ο καθηγητής Al-Azhar University στη Γάζα. Ο  Ιμάμης Abu  Assaad «γοητεύει» την νεολαία της περιοχής σύμφωνα με τον ίδιο.

Παρά το γεγονός ότι η Χαμάς φέρεται να ελέγχει το θύλακα από το 2006, ορισμένα μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της  «al-Kassam», ανακοίνωσαν  με επιτυχία την δημιουργία  δικών τους  αυτόνομων ομάδων.

Μία από αυτές τις ομάδες ανήκει στον «Abu al-Ansari», και στην οργάνωση  «Νέοι αγωνιστές  Salafi», που αποτελεί τον μεγαλύτερο σε μέγεθος  σχηματισμό  τζιχαντιστών  στη Λωρίδα της Γάζας.

Στρατηγικός στόχος τους είναι η εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στον κόσμο, αλλά το πρώτο πράγμα είναι η « καταπολέμηση των Εβραίων στην Παλαιστίνη».

Ωστόσο, ο ίδιος ο Abu al-Ansari al-Ina σημειώνει ότι την ομάδα του με το «το ισλαμικό κράτος» τον δεσμεύει μόνο  η ιδεολογία, αλλά όχι η οργάνωση των επιθέσεων.

Σύμφωνα με ένα σαφές μήνυμα του προς τους «Δυτικούς  κακοποιούς», ο ηγέτης των Σαλάφι στην Παλαιστίνη   ζητάει να  σταματήσουν τις επιθέσεις η δύση   », αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP .

Ο στρατιωτικός διοικητής του έτερου  κινήματος Salafi, ο  Αμπού Σαγιάφ θεωρεί και αυτός ως  κύριο εχθρό του το  Ισραήλ.

«Σήμερα, η προτεραιότητά μας είναι να ενισχυθεί η στρατιωτική δύναμη των μαχητών μας για να δολοφονήσουν  Εβραίους.  Δεν επιθυμούμε  καμία αντιπαράθεση με τη Χαμάς, αλλά δεν θα διστάσουμε  να πολεμήσουμε εναντίον των απίστων και εκείνων που στέκονται στο δρόμο των μαχητών μας», είπε ο Αμπού Σαγιάφ.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι στα όρια  της μετά τον συνεχή αποκλεισμό της περιοχής από το Ισραήλ. Ενδεχομένος  να υπάρχουν ομάδες τζιχαντιστών που να ασπάζονται τον ISIS, αλλά σίγουρα αυτές  θα αποτελέσουν το έναυσμα για μαζική επίθεση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή.