ΚΆΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οι συριακές δυνάμεις του στρατού σάρωσαν του τζιχαντιστές στο Χαλέπι – Επίκειται η ολοκληρωτική εξόντωση τους

Εχθές  Σάββατο, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και βαρύ πυροβολικό, έδωσε ένα σημαντικό πλήγμα στην συμμαχία των τρομοκρατικών ομάδων, μετά τις τελευταίες επίμονες  επιθέσεις σε στρατιωτικές ακαδημίες στα νότια του Χαλεπίου, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Μια στρατιωτική πηγή είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός των τρομοκρατών σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Ένας μεγάλος αριθμός των οχημάτων καθώς και  εξοπλισμού που ανήκουν στους ισλαμιστές μαχητές καταστράφηκε επίσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες εκθέσεις, ο συριακός στρατός ανάγκασε μετά από  επίθεση τις τρομοκρατικές ομάδες στο Χαλέπινα υποχωρήσουν ακόμη πιο βαθιά στην πόλη , προκαλώντας βαριές απώλειες στους τρομοκράτες.



Ο συριακός στρατός σκότωσε εκατοντάδες τρομοκράτες από της αποκαλούμενης οργάνωσης Jaish Al Fatah (ή του Στρατού της Κατάκτησης), η οποία περιλαμβάνει την οργάνωση Jabhat Fatah Al Sam , καθώς και μέλη της   Αλ-Κάιντα που συνδέονται με μέτωπο της Al Nusra , Ahrar Al Sam  και άλλες μικρότερες ομάδες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν καταλάβει  φρούριο στο νοτιοδυτικό Χαλέπι.

Η βάση του συριακού πυροβολικού, ευρίσκεται  σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την πολιορκημένη περιοχή και διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα σε  πυρομαχικά .

Το σίγουρο είναι ότι ο  σφίγγει ακόμα πιο πολύ ο κλοιός για τους τρομοκράτες στην πόλη, στριμώχνοντας τους σε  γειτονιές στο Χαλέπι.

Οι ισλαμιστές φονιάδες του ISIS πολεμούν πλέον  σε ορισμένους τομείς για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες. Επίσης, προσπαθούν  να κρατήσουν  τους αμάχους στην πόλη για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν  την πρόοδο του συριακού  στρατού.

Το Χαλέπι κατέχεται από τον ISIS από το 2012.

Περίπου 250.000 πολίτες ζουν υπό πολιορκία στις περιοχές του Χαλεπίου αφότου  ο  συριακός στρατός διέκοψε την τελευταία προέλαση του στις  περιοχές  αυτές στις αρχές Ιουλίου.